Архивы Латвія - Тут и Там отдыхай
Туристична компанія «Тут і Там»
Латвія

Латвія (латиш. Latvija), офіційна назва – Латвійська Республіка -держава в Північній Європі. Територія – 64 589 км². Займає 147-е місце в світі за чисельністю населення і 122-е по території. Латвія межує з Естонією на півночі, Росією – на сході, з Білорусією – на південному сході і Литвою – на півдні. Незалежність країни проголошена 18 листопада 1918 року. У 1940-1991 роках вона перебувала в складі СРСР.

Столиця: Рига.

Офіційна мова: латвійська.

Валюта: євро.

Форма правління: парламентська республіка.

Населення: За підсумками загальнонаціонального перепису, проведеного в березні – червні 2011 року, населення Латвії становить 2 067 887 осіб.

Релігія: За даними Управління у справах релігій в Латвії зареєстровано 14 релігійних об’єднань, що включають 719 громад і парафій (2006). У Латвії немає державної релігії, але велика частина російськомовних сповідують православ’я, переважна кількість віруючих серед латишів заходу і центру країни складають лютерани, на сході і півдні країни литовці, латгальци і поляки сповідують католицизм. У Латвії є і велика старообрядницька громада, в основному в Латгалії. В цілому суспільство толерантно відноситься до різних релігійних рухів, а церква не має значного впливу на суспільне життя.

Клімат має перехідний характер від морського до континентального, який пом’якшується близькістю до Балтійського моря. Самий сонячний і сухий місяць – травень.

Кухня: Зі страв латвійської кухні, що користуються популярністю, можна назвати кислий молочний суп, хлібний суп, а також путру і капусту. Путра – це густа хлібна юшка, зварена з круп (найчастіше з перлової) і заправлена ​​молоком або м’ясом і салом. Багато різноманітних страв готують в Латвії з кочанной капусти, всіляких свіжих і квашених овочів, бурякової гички, щавлю та інших дикорослих рослин. Дуже широко використовують латвійські кулінари горох і боби. Улюбленими стравами вважаються густа каша з гороху і бобів і перлової крупи. Дуже смачні відварний горох із смаженим шпиком, а також круглі галушки з гороху або бобів з пахтою або кефіром.

Замовити тур

Замовити тур








    Нагору