Чорногорія – це перлина в якій бездоганно поєднуються високі та мальовничі гори і бездоганно кришталеве Адріатичне море, ця країна неповторна в усіх відношеннях. Розташована Чорногорія на південно-західному узбережжі Адріатичного моря. Більше ніде ви не зумієте відшукати таку кількість невимовної краси як чисті і м’які пляжі, кристально прозорі озера, бурхливих і швидких річок і величних скель і гір цим всім ви зможете насолодитися в Чорногорії.
Чорногорія можливо не найбільша країна в географічному плані, але Чорногорія щороку залишається незмінно улюбленим місцем багатьох відомих людей, і входить в число найкращих місць для відпочинку. Є багато причин чому потрібно відвідати саме цю країну, ось деякі з них:
Культурна спадщина
Чорногорці уважно і дбайливо ставляться до своєї культурної спадщини. У різні часи в Чорногорію вклали свій внесок майстри з різних куточків світу, наприклад таких як: Греція, так само Візантія і Італія. Перлиною Чорногорії можна назвати місто Котор, і всю Бока-Которську бухту. У цьому місті завдяки мореплаванню відбулося злиття культур і завдяки цьому багато споруд були побудовані майстрами і умільцями з Італії в стилі бароко. Місто Котор наповнене старовинними спорудами, житловими будинками та церквами які збереглися по цей день. Також не слід забувати про такі відомі монастирі як: Пивський, Острог і Цетинський.
Пейзажі
Країна є шедевром з великою різноманітністю гір, скель і пляжів. Від пейзажних гір до глибокого моря, Чорногорія не залишить байдужим не одну людину на землі.
Будва
Курорт Будва займає перше місце по відвідуваності в Чорногорії і цей курорт один з найулюбленіших курортів серед активних людей, тут багато ресторанів, барів, кафе, аквапарків, а так само сувенірних магазинів. Тут дуже великий вибір готелів і анімаційної програми. На території курорту є 5 міських пляжів. З головних визначних пам’яток слід назвати “Острів св. Миколая”, “Стародавнє місто”.
Світи Стефан
Світи Стефан буде ідеальним місцем для сімейного відпочинку, так само для людей яким не подобається галаслива музика, дискотеки і натовпи туристів. Це курорт дуже відомий у всьому світі. Шарм цього містечка полягає в вузьких вуличках, мальовничих пейзажах а так само в красивих будиночках в середземноморському стилі нікого не залишать байдужим.
Петровац
Про курорт Петровац говорити можна дуже довго, але якщо коротко то Петровац розташувався на узбережжі невеликої але широкої бухти, повітря в цьому місті цілюще і чисте через те що навколо розміщуються густі і красиві оливкові гаї та хвойні ліси. Це крихітне, затишне і дуже миле містечко, воно не бурхливе там не так багато туристів як здається, але він виглядає більш зеленим і живим ніж Світи Стефан. Це миле містечко відмінно підійде для сімейного відпочинку, і для людей похилого віку яким подобатися тиша і спокій.
Мілочер
Головними перлинами курорту Милочер є два шикарних пляжі – пляжі під назвою Короля і Королеви. У цьому затишному містечку розташований мальовничий і великий ботанічний сад, в цьому саду цвітуть різні рослини з усіх закутків нашої землі.
Пржно
Цей курорт – справжній зелений куточок в якому витають тиша, а так же комфорт, тут відбувається справжнє усамітнення з природою, навколо якого розташувався ботанічний сад
У Чорногорії є різні типи клімату. На Адріатичному березі це – середземноморський, в горах – альпійський, а по всій території – помірно континентальний. Початок купального сезону щороку в цій країні стартує від початку травня і по самий кінця вересня.
Про Чорногорську кухню можна сказати досить просто – якийсь коктейль з традицій сусідніх країн. Вплив на чорногорську кухню походить від турецьких, угорських і італійських кухарів, які були геніями в своєму напрямку, які перебували через кордон в сусідніх країнах. Нижче список страв який необхідно обов’язково спробувати:
Каймак
Сметанний, кисломолочний продукт. На смак він як ніжний, молодої витримки сир, який має кремовий відтінок. Його додають в м’ясо і рибу і іноді навіть в овочі. Саме через це Каймак додають в страви і вони набувають ніжний і збалансований молочний смак.
Чорба
Це гарячий наваристий суп, який готують з декількох видів риб (морської або ж річкової), і іноді додаються креветки. і саме через це суп стає густим, наваристим і трошки схожий на кремовий суп. Відрізняється він від інших тим що сюди додається борошно і багато різних свіжих трав.
Ягнятина з під сача
У м’яса неймовірно ніжний смак. Головна особливість цієї страви це – приготування. Смажиться ягнятина разом з овочами в великій чавунній каструлі, яка накрита кришкою, назва кришки «Сач», на верх кришки кладуть жар.
Цицвара
Готується Цицвара дуже просто, з кукурудзяної муки і молодого сиру. Ріжуть сир маленькими кубиками і розігрівають. Коли сир став м’яким, туди кидають кукурудзяну муку і розмішують поки Ціцвара не стане схожа на кашу. Чорногорці люблять їсти це блюдо вранці.
Грошовою валютою Чорногорії є євро. Гроші ви зможете обміняти в банкоматах, банках при наявності індивідуальної кредитної картки.
Замовити тур